De Reizigersvereniging ALMA is in 1997 opgericht om actie te voeren voor het behoud van de treinverbinding Almelo- Mariënberg.

De vereniging werkt ook nu nog aan het behoud en het verbeteren van het Openbaar Vervoer in de regio, de driehoek Almelo-Hardenberg-Ommen.

De Reizigersvereniging ALMA maakt deel uit van het Regionaal Overleg Consumentenorganisatie Openbaar Vervoer Twente.

ROCOV Twente behartigt de belangen van de OV-reiziger in de regio Twente.

ROCOV Twente is een samenwerking van verschillende consumentenorganisaties die gezamenlijk adviseren richting Provincie Overijssel en vervoerders zoals NS, Blauwnet(Keolis en Arriva), Syntus Overijssel (Keolis NL), Connexxion en Arriva.

De Reizigersvereniging ALMA staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel nummer 40062755.