De jaarlijkse algemene ledenvergadering is gehouden op maandag 16 april 2018

in het kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop.

Na een kort huishoudelijk gedeelte heeft Maurits Schilt samen met Vincent de Heus een presentatie geven over de technische haalbaarheid, de kosten en dienstregeling van een sneltrein Groningen-Almelo. De titel van deze interessante presentatie was:

"Twente-Drenthe-Groningen:

een échte structuurversterking langs de oostgrens".

Tussen Stadskanaal en Emmen bevindt zich een 18 kilometer lang stukje spoorloos Noordoost-Nederland. Hoe kan het verbinden van deze missende schakel leiden tot een structurele verbetering van de regionaal-economische structuur van Twente, de Vaart- en Vechtstreek, Zuidoost-Drenthe, de Veenkoloniën en Oostermoer én de Stad Groningen. Allemaal gebieden met specifieke sociaal-economische uitdagingen, maar ook gebieden met een groot potentieel en unieke kwaliteiten. Hoe kunnen de noordelijke en oostelijke grensregio's zelf de handschoen oppakken?

Maurits Schilt (Zwolle, 1981) is projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling en vestigingshoofd Heerenveen bij ingenieursbureau Witteveen+Bos.

Vincent de Heus is Masterstudent Civiele Techniek (UT) en Recht (RU Nijmegen. Hij heeft als stagiair bij Witteveen+Bos aan dit project voor zijn Batchelorstudie aan de UT gewerkt.

Op deze bijeenkomst hebben wij ook afscheid genomen van ons bestuurslid Henk Middag. Hij was lid vanaf de oprichting in 1997 en was 16 jaar bestuurslid waarvan vele jaren als secretaris. De vereniging is hem veel dank verschuldigd.