N.B.     Deze pagina wordt zo spoedig mogelijk geactualiseerd.

Hieronder volgen gegevens over de reeds gehouden bijeenkomst over de Nedersaksenlijn op 26 februari 2019.

Het ontbreken van een spoorverbinding tussen Stadskanaal en Emmen was de afgelopen maanden vaak in het nieuws. Wat is nu de stand van zaken?

Kunnen we de ontbrekende schakels in het spoorwegnet, richting Groningen, richting Twente èn richting Duitsland sluiten?

Op 26 februari j.l. kon u hierover van gedachten wisselen op een interregionale bijeenkomst over de Nedersaksenlijn. Het programma luidde:

Begroeting en inleiding door Harrie Brunen (gemeente Westerwolde).

Presentatie Nedersaksenlijn in Europees verband door Joachim Berends (Bentheimer Eisenbahn AG).

Podiumdiscussie met Fleur Gräper (provincie Groningen),Henk Brink(provincie Drenthe), Bert Boerman (provincie Overijssel),Friedrich Kethorn (Grafschaft Bentheim, aangevraagd) Frans Zoetmulder (HUSA Transportation) en Jan de Wit (RSG Ter Apel), avondvoorzitter was Marcel Nieuwenweg (RTV Noord).

De bijeenkomst werd gehouden in "Het Boschhuis", Boslaan 6, 9561 LH Ter Apel.

De drukbezochte bijeenkomst was een samenwerking van de gemeente Westerwolde, Ondernemers- en handelsvereniging Mercurius,  de Industriekring Ter Apel en Parkmanagement 't Heem.

Zie ook voor verdere inlichtingen: www.nedersaksenlijn.nl