De Reizigersvereniging ALMA is op 3 november 2017 een petitie gestart voor een betere spoorverbinding tussen Almelo en Groningen.

De petitie zal eind 2019 aangeboden worden aan de leden van de Tweede Kamer.

Door het herstellen van deze vroegere spoorlijn ontstaat er een directe verbinding tussen de universiteitssteden Enschede en Groningen. Tevens worden de economisch zwakke gebieden in Oost-Nederland, Zuidoost-Drenthe en de Veenkoloniën weer per spoor ontsloten.

Wij,

Inwoners van Oost-Nederland, Zuidoost-Drenthe en de Veenkoloniën

constateren

- het ontbreken van doorgaande spoorverbindingen van Oost- naar Noord-Nederland